söndag 21 september 2014

Bara litet valreklam

Jag har sagt att jag ställer upp i församlingsvalet för att jag är så stolt över mycket som min kyrka gör. Vill också att andra ska upptäcka det. Här några russin som jag vill plocka ur kakan idag. Saker som jag just nu har mött.
Idag sjunger jag med kören i ökenmässa. Och det är nog en ganska  speciell mässa - en specialitet för Vasa Svenska Församling. En mässa för många sinnen. Och som faktiskt brukar locka folk som inte hör till stamgästerna på mässor. Värt att testa.
På torsdagarna före stavgången brukar jag hälsa på vid kaffetillställningen efter morgonbönen. I kyrkans tambur, tröskeln är låg, finska och svenska kaffedrickare - en del har varit på morgonbönen, andra inte. Fantastiskt tillfälle att bara komma och umgås en stund. I torsdags dracks det ännu kaffe ute i parken - och gräddades våfflor.
Såg en artikel om det jag nog kände till - en skilsmässogrupp i församlingens regi - några deltagare som får dela med sej av sina erfarenheter. Erfarna och kunniga ledare.
Själv deltog jag i en sorgegrupp som församlingen ordnade. Då när B hade dött. För mej var det bra och dessutom fick jag kontakt med ett par systrar i sorgen som jag ännu har kontakt med.
Musiken under sommaronsdagarna. Tillsammans med den finska församlingen. Högklassig musik -mycket folk.
Bara några saker - skulle kunna fylla många A4-sidor med text om jag skulle plocka in allt som står till  buds - förutom de traditionella förrättningarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar