lördag 3 augusti 2013

Körsbärsträd

Utannonserade jag i ett antal trädgårdsrelaterade Fb-grupper. Kom till att det är dumt att klippa bort växter som har rymt då det kan finnas nån som behöver dem. Och speciellt var surkörsbären på rymmen. Ett helt gäng hade hunnit etablera sej i fd potatislandet medan jag funderade.
Och oj vad det fanns intresserade! Minns inte nu hur många personer jag har haft på besök men kanske fem. Nån tog åt en annan också och nån kommer eventuellt nästa lördag. Och jättetrevliga personer - alla damer. Två var från min hemby, en bodde nästan granne med torpet. Nån hade en kompis som också ville. Och det har diskuterats gemensamma bekanta, studier och trädgård och mycket annat medan vi har gått lös på växterna. och det blev ju så mycket annat än körsbär. Rosor, spirea, nån perenn, syren , lönn. Allt har passat. Unga tjejer med nya hus och tomma trädgårdar, men också nästan jämnåriga till mej. Trevliga stunder. Och kontakt ska vi ha ännu - man kunde ju bara inte riva upp hallonen mitt i aktivaste bärtider.
Intressant var också att det verkar som om kontakt via Fb är det enda. "Vi är online sedan - om nåt skulle ändras". Inte mail, inte telefon, inte sms. Tur att man hänger med med plattan som får nät via klönten.
Och tur att Fb finns - annars skulle ju inte detta ha skett. Min trädgård blev rensad och nån fick växter. Vem vet om vi inte ska ha ett skitprojekt ännu - en av tjejerna och jag... De finns ju kvar ... via Fb.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar