torsdag 15 september 2016

Valutaväxling

Trodde faktiskt inte igår när väninnan upplyste mej om att det inte bara är att traska in till en bank för att växla valuta. Hon sa att vissa banker inte växlar alls och andra växlar bara åt kunder.
Och precis så är det lärde jag mej idag. Var på min bank, Andelsbanken, och fick lära mej att kassatjänsterna enbart är till för sådana som har aktivt konto på banken. Och det har jag - många - så för mej var det inget problem. Men andra kan alltså inte tex komma in med sin räkning och betala den över disk med pengar de har i plånboken. Bara för kunder. Och det gäller alltså också valutaväxling. Kan inte skriva ut detaljer om andra banker men det verkar som om Andelsbanken snart skulle vara den enda som växlar valuta i större skala. Försökte googla på valuutanvaihto pankit men hittade bara gamla inlägg. Andelsbankens regel har trätt i kraft 15.1 2016.
Jag undrar hur tanten/farbrorn som har konto i "fel" bank beter sej när hen ska resa till Sverige. Hittar inte växlingsautomaten som lär finnas i Stenhaga. Hittar garanterat inte valutaväxlingen på nätet. Kan inte tänka sej att resa till Sverige utan kronor. Har kanske inget bankkort - klarar sej eventuellt inte utan kronor. Måste säja att jag är förvånad.
Kanske man borde öppna ett växlingskontor. Skulle kunna vara lukrativt. 5e kostar det att växla på min bank.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar