onsdag 21 september 2016

Feministparti?

Feministinen puolue - Det feministiska partiet - grundades i juni i år. Jag undrar. Helt amatörmässigt och med mina egna tankar.
På nåt sätt upplever jag det för smalt. Inte att tala för jämställdhet - absolut inte - men för att vara ett parti. På samma sätt kan jag tycka att det är för smalt med ett parti som Kristdemokraterna. Och så skulle det också vara med ett pensionärsparti.
De viktiga värden som förs fram/skulle föras fram i de här små partierna borde enligt min mening istället synliggöras i alla partier.
Jag skulle hoppas att jag skulle kunna säja samma om svenskan - att det inte behövs något eget parti för att bevaka dess intressen. Tyvärr är det ju inte så. Svenska folkpartiet behövs mer än någonsin. Och behöver också medlemmar som är beredda att stå upp för jämställdhetsfrågor, kristna värderingar och pensionärsfrågor. Det ska finnas rum för sådant!
Det finns det också i andra partier. Men trots att det finns "svensksnälla" partier behövs det ett eget svenskt parti. Som är tillräckligt stort. Bland annat därför tror jag inte på för smala partier. De dränerar vårt svenska parti - partiet som ytterst bevakar de svenska intressena och som samarbetar med andra partier. Och som tycks behöva vara i regeringsställning.
Sade hon som inte själv hör till något parti men som i alla högsta grad är politisk (vilket jag tror de flesta av oss är).
Ser nu att det också har registrerats ett djurrättsparti i Finland - Suomen Eläinoikeuspuolue - det är smalt!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar