onsdag 7 november 2018

Läkartider hej, hej

Igår var jag och tog blodprov. Såg resultaten i Kanta ren på kvällen (ingen höjdare att läsa den).
Nåväl - på förmiddagen idag ringde jag för att få läkarringtid. Fick - om mer än en månad. Det känns långt när speciellt resultat garanterat indikerar att medicindosen borde ändras - bums.
Talade samtidigt om att jag borde få träffa en läkare irl för att diskutera eventuell hallux-operation. Inga tider till min läkare - borde ha kommit nya tider idag - hade inte kommit.
På väg förbi hvc vände jag in och kollade om de nya tiderna hade kommit. Kommit och gått. Inte en tid över huvud taget till min läkare.Man borde hänga på låset/luren kl 8 den dag de tiderna ges ut - men idag fanns de då alltså inte på förmiddagen trots att det var en sån dag. Och på eftermiddagen var de slut.
Den bussiga damen bakom disken sa att jag kan få tid till en annan läkare. Ok, det hade jag inte fattat. Men passar bra - det handlar ju om en remiss till vidare undersökning.
Fick en tid - den första vanliga tid som fanns på stället - till början av januari. Vanlig tid - akuttider skulle säkert ha funnits. Och det handlade inte omatt mitt ärende var Hallux valgus - det var huset första icke-akuttid.
Tycker det verkar vara ganska tight. Ringtid - över en månad - ingen tid till egen läkare - läkare över huvud taget - två månader. Har samma erfarenhet från tidigare försök.
Var förvånad då jag såg resultatet av en undersökning om de kommunala sjukvården i Vasa. Superbra betyg. Var förvånad - och är fortfarande förvånad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar