fredag 4 september 2015

Sex som betalmedel

Och nu menar jag inte prostituerade som har sex som födkrok. Det är en annan mässa.
Nu talar jag om två fenomen som har varit på tapeten de senaste dagarna.
Det första som rapporteras från Sverige. Studerande i de stora universitetsstäderna erbjuds bostad gratis/billigt mot att de ställer upp på att ha sex med hyresvärden. Städer där studentbostadsbristen är skriande. Undersökningen som SVT gjort visade att två av tre studerande fått ett sådant erbjudande. Tjejen som intervjuades tyckte det var läskigt och nappade inte på men anmälde inte heller för det är ju sånt som händer som hon sa. Men så ska det ju inte vara! Studentbostäder borde finnas och all sån här verksamhet borde anmälas.
Det andra var ett inlägg på svenska Yle som handlar om unga (studerande) som dejtar för pengar. För att finansiera sina studier till exempel. Via en namngiven dejtingsajt.
Skriver inte mera om det utan länkar till min fd studerande Jenny Vilén som i ett blogginlägg skriver så bra på det här temat.
Vad är det som händer? Är vårt samhälle så hårt och styrt av pengar att ungdomar känner sej tvungna att ge ut något av det finaste de har - sin kropp - för att klara sina liv. Eller har vår sexfixerade tid gjort att tänkesättet är så uppluckrat att man inte tycker det gör något?
Dags att säja stopp. Vem gör det? Dags att sätta fast hyresvärdar. Gör det! Se upp vem ni skriver hyreskontrakt med ni unga människor där ute. Och var rädda om er - ni är värdefulla.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar