torsdag 16 augusti 2012

Sopsortering enligt ny modell

Gillar! Nämligen det att vi nu äntligen ska få sortera ren bioavfall i eget kärl. Det må ju betyda renare slutprodukt efter komposteringen. Betyder också att vi inte behöver tänka på nån uppföljare till vårt komposteringkärl som blev slut pga råttornas ihärdiga gnagande.
Vi har redan i vårt höghusbolag fått ett kärl för bioavfall och det säjs att avfallet ska paketeras i papper - köpta påsar eller påsar vikta av tidningar. Hoppas bara att det kärlet töms ofta - annars kan det bli luktolägenheter varma sommardagar. Vet den som skötte den gamla komposten på gården - oskött luktade den!
Gick in och gillade Stormossens Fb-sida och har redan varit aktiv och ställt frågor och fått svar. Bravo Stormossen. Tex frågan om flytande fett - som kommer tex när man tillreder broiler i ugn -fick som svar att trots att kärlet är för matavfall kan man i detta undantagsfall hälla oljan i en mjölkförpackning och lägga i bioavfallskärlet. Precis som jag har gjort i det gamla systemet. Ny fråga som jag inte fått svar på ännu - kan man hälla matresterna direkt i kärlet -. utan påse. Påsen man viker (enligt modell) är nämligen öppen - matresterna kan falla ur. Steget är inte långt. Väntar på svar...

1 kommentar:

  1. Svaret från Stormossen (som kollat med transportföretagen) : Inga matrester direkt i kärlet - precis som jag trodde

    SvaraRadera