onsdag 19 augusti 2015

Snilleblixt

Hade tänkt blogga om något helt annat idag men så fick jag en snilleblixt under min stavisvandring. På min väg genom Arboretum (som den väl heter, frisbeeparken med rosenträdgården) såg jag en del oskötta saker. Ogräs kring trädstammar, stigar där ogräs växte. Och ja, visst är det vettigt att spara på såna saker om man måste spara. Och det vet vi att Vasa stad måste.
Då kom idén. Dela ut områden till frivilliga - pensionärer tex - som tar ansvar för rensning och annat som kan behövas. Jag kan tex tänka mej att sköta rosenrabatterna på Kaserngatan nära mej. Eller nåt annat. Skaffa gula västar där det står Vasa stad/Frivilligarbetare, sopsäckar, verktyg och en skylt att placera ut - Sköts av NN. Utannonsera områden. Jag tror mej att det finns en hel del människor  - inte bara pensionärer - som skulle ta tillfället i akt att få frisk luft, motion och möjlighet att gör nåt som gör skillnad.
Rosorna i min närmiljö var välskötta - troligen av studerande. Så länge stan har råd med det ska vi ju inte dra in som frivilliga.
Men sådär Vasa stad, nappa på! Detta är jag - en drömmare bara.

Arboretum

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar