måndag 30 maj 2016

Polisförakt

Jag har följt med kommentarerna på skriverierna om moporallyt i Jeppis i helgen. Usch vilket förakt för polisens agerande. Förstås finns det andra kommentarer också men jag kan nog inte förstå att man inte som myndighetsperson reagerar om 150 mopoungdomar drar genom stan - på fel körbana, på ett hjul, minderåriga. Jag var inte där men har läst tillräckligt för att tro att det var en farosituation och ingenting man hade tillstånd till. Tillställningen startade från en Fb-inbjudan har jag förstått.
"Pojkar är pojkar", "så gjorde vi förr också", "polisen borde ha annat att göra" - några av kommentarerna. Anta att det skulle ha skett nåt riktigt allvarligt. Vem skulle då ha fått klander - jo polisen. För att det gjordes för litet för att hindra det hela.
Det är klart att det sker felbedömningar.
Tex verkar det ha skett en sådan när det gäller hur miljöaktivister har behandlats i polishäktet i Brahestad.
Men ofta upplever jag att vulgärkommenterarna är för snabba. Åtminstone i det lilla - alla vet ju hur det borde ha skötts. På nåt sätt som om det skulle vara det viktigaste - att häckla polisen. Då det kanske bland belackarna finns sådana som i mopofallet borde se sej själva i spegeln - föräldrar som borde vara de som ser till att sätta stopp för dylika upptåg.


1 kommentar:

  1. Skall det gycklas å lekas så inte är det allmänna gator som skall användas till det !!!

    Så undrar jag storeligen huru det inte i detta sammanhang har talats om å hur inte poliserna håller koll på moppornas ljudnivåer !!! Om vi går ut på vägar å gator så inte hör vi mycket av bilarnas avgasrör , men hur i världen reagerar varken vanliga människor eller poliser på det att mopparna för sånt j-kla liv ?! Varför får de ostört för allmänheten tävla sinsemellan vem som för högsta oljudet !? Har inte mopparna även en högsta tillåtna ljudnivå ? Vem övervakar ?

    SvaraRadera