måndag 4 april 2016

Airbnb

Hyr övernattning privat. Få tag i boendet och boka detsamma på nätet. Fantastiskt. Tomma lägenheter utnyttjas och resenärer bor billigt. Nån har uppptäckt möjligheterna och skapat Airbnb där uthyrare och resenärer smidigt möts. Toppen så långt.
En tjej i vårt hus har upptäckt Airbnb och hyr ut sin fina tvåa. Med inte alltid så lyckat resultat. Under Pampas nationaldag hade vi hålligång. Det sprangs i trappan och hoades mest hela natten. I fredags lär det ha varit så mycket ljud (jag hörde inget - det tycks vara så att jag sover ibland) att grannen ringde på och blev hotfullt bemött av festprissarna.
Det är ju så här - de flesta som hyr en Airbnb-lägenhet använder den till att övernatta i. Men så finns det störingar. Ingen som (väl) kan kolla hur många som vistas i lägenheten. Husets ordningsregler - struntar väl jag i - jag är ju bara här i natt. Så det fungerar inte alltid så bra i höghus. Och vi som dessutom har kodlås med en kod som vi inte vill ha utspridd i hela stan/hela världen.
Misstänker dock att vi inte kan hindra förfarandet med ordningsregler - hör antagligen till det som en lägenhetsägare har rätt att göra. Måste kolla juridiken där. Om den nu har hängt med - fenomenet är så nytt.
Ägarinnan delgavs problemen - hon vet ju inte vad som händer och hon beklagade. Får se vad det resulterar i. Men problematiskt att en bra idé ska förstöras av störingar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar