onsdag 29 juli 2015

Krogkultur

Bock´s Corner har varit kult ända sen det öppnade. I anrika Bockis bryggeri och dito hörn. Med egna ölsorter och hög mysfaktor. Inne finns tex en flygel och ett bibliotekshörn och ute en inhägnad med två getabockar och några färggranna höns.
Igår besökte jag stället första gången och vi satt ute i den ljumma kvällen och njöt. Med den lilla erfarenheten är jag ingen expert men jag gillar filosofin så mycket att jag vill dela.
Igår hörde jag en del av ägarens planer på utveckling - lunch- söndagsbrunch - trubadurer och så var det nog nåt om mer utrymme, medeltida torg (?), grisar och en del annat.
Han sa också att han är nöjd och har nått sitt mål om det en vanlig kväll är fler kvinnor än män bland gästerna. Då är krogen ett ställe att umgås på - inte nån kaljapaikka. Igår var det barnfamiljer på plats och barnen fick bekantar sej med djuren. En massa cyklar var parkerade utanför - läget är bra för Vasabor.
Det är ju så här jag vill att en krog ska vara. En satsning på umgänge och kom som du är. Inte på effektiv drickaservering med stereotyp musik i bakgrunden. Det här stället verkar så okomplicerat att jag skulle kunna tänka mej att gå och ta en god mörk Bock-öl alldeles ensam. Troligen skulle jag hitta nån bekant där men om inte så skulle jag ändå känna mej bekväm. Och att gå dit med ett gäng på en bit mat - helt perfekt. Och troligen skulle man få sjunga och spela också.
Stället är i vardande ännu - men det som syns visar på nåt fint. En krog som inte är finländsk till stilen.
Det utlovas nåt redan till Konstens natt - så följ med!



1 kommentar:

  1. Vi behöver just ett sådant ställe i närområdet. Ett ställe där man kan umgås hela familjen och njuta av god mat och gott öl. Påminner mig om engelska pubar och italienska tavernor.

    SvaraRadera