fredag 10 juli 2015

Ingefära

Har hela året med välbehag snusat in doften av riven ingefära i hett vatten. Jobbkollegan har den goda vanan att dricka ingefärste vid morgonfikat. För lederna säjer hon. Jag har så velat få ingefärste i mina rutiner själv men det blev bara inte. Hittade torra eller smått mögliga klimpar av ingefära i kylskåpet. Fast jag tycker det är gott. Så kladdigt att riva. Så lätt att glömma.
Men nu. Nu har jag - hela sommaren tror jag - lagt in en mugg hett ingefärste före läggdagset. Upplevde genast att magen blev lugn. Kanske en orsak att jag sover bättre. Och så är det ju så rogivande med muggen i nån bra meditationshörna - balkongen eller länstolen eller soffan.
Men imorse kom jag att notera att jag inte är så stel i lederna som jag brukar när jag stiger upp efter natten. Jippii! Ingefära är bra för mina leder också. Och tydligen för mycket annat också. Mera ingefära åt folket!
Jag är själv så ivrig nu att jag försöker odla själv. Fick av väninnan en bit med utväxter och nu väntar jag med spänning. Tycket det har hänt nåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar