fredag 25 oktober 2013

Cancern

Man blir ödmjuk när man i dagens Vbl läser ett reportage om en ung kvinna som har haft bröstcancer två gånger. Hon är28 år och första gången fick hon cancer när hon var 23 år och hennes barn var 1 resp 2,5 år. I fjol kom den andra gången. Hennes mormor och mamma har haft cancer så hon visste att risken fanns - men så tidigt! Att föreställa sej de jobbiga dagar och månader hon varit med om med alla behandlingar som en cancer för med sej. Att ha en familj att ta hand om när man inte ens orkar ta hand om sej själv. Hårt.
Och det som är så fint är att hon säjer att cancern har väckt hennes livslust. Att hon redan mitt under tuffa behandlingar kunde  känna tacksamhet och lycka. Det var solen., våren och en liten fågel den gången. Och att hon nu är mera positiv och har lättare att hitta det viktiga i livet. Önskar den unga kvinnan lycka till på färden och är glad att hon får bo i Finland där cancervården är på topp.
Önskar att jag hade mer av hennes mod och förmåga att se möjligheterna - jag som är livrädd för bröstcancer fast jag inte har haft den.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar