onsdag 20 december 2017

Bemböle revisited

Det var liksom så otroligt det man läste om vad som hände i riksdagen så man blev stum. Om herrar som betedde sej lika tontigt som bembölingarna. Plenum rörande alkohollagen - ja då finns man på fest och berusar sej så att en typ behöver sjukhusvård. En tid efter #metoo-diskussuonen i riksdagen - då beter sej en typ så att ärendet kommer att bli polisanmält. Och jag lärde mej ett nytt ord - tvångskyss.
Det här har det skrivits spaltmeter om så det får räcka med det. De små bembölingarna må vältra sej i vad de nu vältrar sej i och få sina straff och anmärkningar och vad de nu får.
Det som jag tänker mera på är hur det kan ske. Hur kommer det sej att det under plenum firas julfest i en annan ända av huset? Finns det faktiskt ingen som kan stoppa det? Nån talman, nån regel eller..
De är ju på jobb och ska sitta inne i plenisalen.
Jag undrar om inte mina rektorer i tiderna skulle ha ingripit om typ kemilärarna (ursäkta kolleger, bara som exempel) under pågående elevvårdskonferens skulle ha levt rullan i kemilaboratioriet.
Kan bara inte förstå att det finns en festtraditon i riksdagshuset som tillåter sånt. Och finns det är det väl dags att sätta P för den. Nu.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar