tisdag 24 juni 2014

Rantarock

Midsommartid - färd förbi Wasalandia på väg till och från torpet. Tankarna går till det vansinniga projekt som pågick ungefär 5 midsomrar i slutet på 90-talet. Rantarock kallades det och det intog i princip halva Vasklot och en del av staden under hela helgen. En invasion av ungdomar (inget fel med det i princip). Och tydligen räknade Vasaborna med att de skulle göra ill - minns att höghus hade dörrarna låsta dygnet runt. Det var kanske en överdrift. Men transporten till torpet stördes. Ibland stängdes vägar av och man körde omvägar, ibland skulle alla som körde ha passerkort. Betydde att jag skulle hämta ut kort åt mina gäster och förse dem med korten. Och inte ens det var det värsta. Och mig störde inte heller musiken. Nästan så det var mysigt.
Men det som var så vansinnigt var nerskräpandet. Att köra förbi de första vardagarna efter midsommar var som att köra förbi en avstjälpningsplats. Måsar, traditionellt avfall, soffor, sängar, you name it! Att man har accepterat ett sådant koncept - helt vansinnigt.
Och trots det hade den festivalen säkert en betydelse. Fin musik, fin gemenskap i midsommartid. Men avigsidan. Tack och lov gick väl företaget i konkurs.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar