tisdag 22 mars 2016

Fritt

Vi har numera fria öppettider för butikerna. Och nu kom det spännande - hur skulle påsken hanteras? Den största kristna högtiden i vårt land. Den högtid som har haft nöjesförbud och annat mera outtalat. Regler som tom jag har varit med om - barn skulle inte stoja och leka på långfredagen. Det var en allvarets dag. Sånt är väl borta nu. Men jag hade ändå hoppats att man inom handeln skulle respektera påskfriden - långfredagen och påskdagen stängda. Som det alltid har varit.
Också om man inte plockar fram en kyrklig motivering tycker jag ändå det kunde vara så. Påsken är ju också en tid när släkt och vänner träffas, när man far på påskresa till Lappland, när man vill vara på landet.
Ge oss denna underbara vårljusa långhelg! Låt familjen få vara ledig tillsammans! Låt mamma slippa sitta i kassan (för det är ju oftast hon...). Gör plats för lugnet, allvaret och glädjen! Oberoende vad vi lägger in i det.
Hur ser det ut? Har inte lyckats bånga så många butikers öppettider än men Hongkong har öppet hela helgen, Lidl stängt fredag, öppet söndag, Citymarket i centrum stängt fredag och söndag, Anttila öppet hela helgen.
Hur vill vi ha det? Jag vill ha påskfrid och stängda butiker fredag och söndag. Och vet ni - det är vi som bestämmer. Låter vi bli att gå till butiken de dagarna är de troligen stängda nästa år.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar