Har länge redan tänkt att det skulle vara skoj att testa maskrosvin. En vän skryter så på sin systers härligt gula och välsmakande vin. Och så läste jag i en blogg om nån som var så förtjust i sin nytillverkade maskrossirap. Alltså - tid för plockning av maskrosor! Fina gula maskrosor i mängder plockade jag innan jag klippte "gräsmattorna". Och fick med mej en massa svarta småkryp - som kan flyga men som inte förstod att flyga bort. Måste alltså dränka allt i vatten när jag kom hem. Och det betydde att det inte gick att riva loss kronbladen - det blev så slafsigt. Klippte det jag fick. Sirapen börjar vara klar - 5 dl maskrosor o 5 dl vatten och litet citrusfrukt kokades 20 min - silades. 500 g socker tillsattes - småkokas för att bli simmigt. Blev inte så simmigt och inte så gott heller... Men nog går det säkert att använda.
Vinet då - typ 1 liter maskrosor och 1 liter vatten ska stå ett dygn. Sen silas det. Farinsocker - citrusfrukt tilläggs - och sen en del väntande. Skeptisk till ett vinrecept som inte innehåller jäst....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar