söndag 1 november 2015

Påverkad

Om man skulle reagera på alla larmrapporter om olika matvaror skulle man ha svårt att hitta nåt man vågar äta. Man kan ju bara inte göra det.
Men när WHO kommer med sin rapport där man jämställer processat kött med arsenik och tobak när det gäller cancerrisk så reagerar jag nog.
Jag är troligen ingen storkonsument av skinka och korv. Men jag märker att jag tänker mera i ostbanor när jag tassar till kylskåpet efter en kvällsmacka. Det bara är så.
Det betyder inte att jag lämnar bort påläggsskinkan - men jag minskar. Kanske tom halverar. Och om alla gör det måste det ju vara katastrof för charkindustrin. Tänk alla dessa länkkorvätande finländare. Sommargrillandet. Det är inte små mängder det handlar om.
Hur blev det så här svårt? Korv och skinka är ju så gott!




1 kommentar:

  1. KORVEN lämnar jag aldrig: Vi lever ju inte om vi inte får leva LYCKLIGT och äta det vi tycker om=då är det ju nästan som att dö när man tvingas käka sånt som inte är gott: minns sjukhusmaten i Helsingfors: BLÄ! Canser får man ju ändå av så-mycket-annat så KORVEN OCH SKINKAN förgyller livet emedan det levs.

    SvaraRadera