torsdag 12 november 2015

För män - för kvinnor

Annons i dagens Vbl - Damernas dag på en sportaffär i Seinäjoki. För nåt år sedan - byggfirma gav rabatt åt damer endast. Inför fars dag - hälsogranskning light för män på en bilfirma. Som staden stod för om jag minns rätt.
Vaddå -varför könsuppdelning? Tanken är säkert god - åtminstone när det gäller hälsogranskningen. Karlar är erkänt svåra att få på sådana. Försökte provocera en del herrar på väg till granskningen men fick som svar att liknande har ordnats för damer i kvinnoaffärer. Vad är en kvinnoaffär??
Gillar inte en sån här uppdelning. Hade god lust att gå på hälsogranskning med alla män.
Har själv varit på en kvinnokurs en gång i tiden. Och det var en bra kurs. Bilkunskap. Lärde mej mycket intressant tekniskt. Och tror att den skulle ha varit intressant för män också. Allt utom ett moment. Och det var att lära sej tanka bilen. Tror faktiskt inte att det finns någon man som har körkort och inte kan tanka sin bil. Men si - det fanns faktiskt någon kvinna.
Men könsuppdelning - nej tack. Får vibbar från det som B berättade skedde i vår stad för ett ganska stort antal år sedan. Det kom en sexualupplysningsfilm till en av stadens biografer. Med skilda föreställningar för män och  kvinnor. Man och hustru kunde alltså inte gå samtidigt och se den filmen. Men sånt har vi väl kommit ifrån?
Och nu ser jag ett framsteg - ett Prismavaruhus har inte längre pojk- och flickleksaker på skilda avdelningar. Visste iofs inte att det har förekommit/förekommer skilda pojk- och flickavdelningar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar