tisdag 16 februari 2021

Vad vi älskar

 denna snövinter. Och denna kallvinter.
Det finns väl inte den telefonägare som inte har tagit en stämningsfull snöbild. Samlat på lager med tanke på nästa års julkort. Lagt upp på nätet. Eller bara njutit själv.
Vuxna och barn blir konstnärer med all denna snö. Stora präktiga snöslott byggs. Tom på Vasa torg byggdes ett praktverk av vuxna karlar - säkert till glädje för många.
Isarna lockar.  Redan i torsdags fanns små stigar. Antar att dessa har utvecklats till breda vägar. Skidspår tas upp. Många vittnar om att de står på skidor för första gången på många år. Skolklasser drar till pulkabackar. Och mycket mer. Gratisnöjen tack vare vår fina snövinter - som vi tycks ha förstånd att ta vara på.
Folk kommer sej ut till sina sommarstugor ute i skärgården.
Skidspår runt om i bygderna.
Nästan så man tycker det skulle vara dags att ställa till med snö-/isskulpturtävlinggar som förr i världen. Fast jag har på känn att vi då hade många konstnärer från utlandet med och det går ju inte nu.
Annars - om du rör dej vid fiskstranden imorron, onsdag så kom gärna till Röda korsets vändagsrepris - varm saft och glad information. Startar kl 13.


Vasa torg 2006


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar