måndag 22 oktober 2018

Skor - aj aj!

Skor har varit min glädje och lust. Nyköpta skor står på parad på orgelpallen ett tag för att bli beundrade.
Nu är skoköp tyvärr förenat med olust. Pga besvärliga fötter - eller egentligen besvärlig vänsterfot.
Det som spökar är Hallux valgus. Hittills har det betecknats som "lievä". Men jag undrar hur det är nu. Hade under sommaren också ont  i trampdynan. Och för ett tag senbörjade pektån bli sned och uppvisa hammartådrag.
Det här betyder att också gamla skor har börjar skava. Och att köpa nya blir ju pest. För det att prova i butik och att vandra ett par timmar är ju två vitt skilda saker.
Har köpt två par i höst och det är nog litet spännande. Var just ute med nya sportskorna och hade polstrat med silikonkuddar under trampdynorna. Jätteskönt. Igår gick jag två timmar med dem och de kändes hårda. Då hade jag bara liktornsplåster.
Ja alltså - silikonkuddar, tåspridare, liktornsplåster. Så är mitt liv. Tantvarning? Nå åtminstone igår när jag måste klä av mej strumpan och rätta till liktornsplåstret som var på vandring upp mot knäet.
Börjar nog bli dags att tänka på operation. Undrar hur lång konvalescenstiden är. Undrar vilken tid på året som är bäst. Inte så enkelt att gå ut med paketerad fot på vintern. Inte så lätt att jordbruka med nyopererad fot. Nå kanske medikusarna vet vad som är bäst.
Fötter är så viktiga! Och jag som dessutom har promenader av olika slag som favoritmotionsform.

De nya

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar