fredag 15 juli 2011

Nyttig kyla



Vill sjunga en lovsång till frysboxen/frysskåpet så här i skördetider. Men först en tillbakablick till fjolårets skörd. Konstaterade imorse att jag till mitt morgonmål använde tre frysvaror från ifjol - blåbär till juice, svartvinbärsmos i joghurten och äppelmos på rostat bröd,. Helt kuranta varor trots att de är ett år gamla. Nu gäller det att använda det gamla för att få rum för det nya. Hittade för nån dag sedan en burk med nåt diffust mos i. Smakade fisk men kunde inte förstå färgen och konsistensen. Så det blir nog - undantagsvis - kastbort. Säkert nån rest från nån maträtt. Men nu in med det nya. Rabarberbitar i massor fyller redan upp och jordgubbsmos åker in var och varannan dag. Sen blåbären, hallonen, svarta och röda vinbären, pepparroten och basilikan. Och äppelmos av egna äpplen torde jag få i år! Häftigt. Och sen är det bara att plocka fram och portionera ut i mindre burkar/koka marmelad/gelé och njuta. Det enda problemet är att det blir för fullt. Bos lilla Jenkkiskåp brukar få ta emot en hel del av min skörd. Det SKA gå! Annars också är frysen en välsignelse. Alla matrester trycks in. Annars skulle de bli uppätna. Perfekt - skulle inte vilja vara utan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar