torsdag 26 maj 2022

Ofri frivillig

 Fullbokat alla fyra vardagarna - de som är bokningsbara. Plus att nån del av helgen (inte fredag) också har bokningar.
Så vill jag inte ha det! Vill ha ledigt så att jag spontant kan gå och äta lunch om andan faller på, gå på bio utan att dribbla fram och tillbaka innan lämplig tid hittas (andra lever också på det här bokade sättet) och ibland vill jag bara ha en normal ledig hemmadag för att tex tvätta fönster - eller bara vara. Igår måste jag prioritera för att få en jobbdag på kollo. Sen måste jag ju erkänna att jag är så oflexibel att en bokning stör hela dagen. Far inte till kollo om jag har ett möte mot kvällen.
De här tankarna kommer nu när det snart blir dags att bestämma om jag ska ställa upp i höstens församlingsval. Rådet i så fall- som tidigare.
Och rådet i sej tar inte så mycket tid - men det finns kommittéer och arbetsgrupper att sitta i också. Och det gör jag. Plus att jag är smått aktiv i Röda korset och Folkhälsan. OLKA och Mathjälpen har nog bara fått drömma om att se mej.
Och förstås har jag egna bokningar också - bostadsbolags styrelser, läkartider, bilen tex. Och mina diakonala uppdrag - ta kontakt och besöka.
Och sen det där fria - kom om du kan. Sånt som jag nu har både från Rk och församlingen när det gäller något så behjärtansvärt som att hjälpa ukrainare i Vasa. Vilken tid kan du boka på Lagret nästa vecka. Ukrainakafé varje vecka. Varje gång ska jag dagtinga med mitt samvete - jag borde - och jag har tomt de där timmarna - men jag har också egna saker jag vill göra.
Har för ömt samvete och är för trofast.
Sen må ju påpekas att det är roligt att frvilligarbeta och vara förtroendevald.
Borde tydligen lära mej ett ord - nej. Och att kunna vara borta från sånt som Kom om du kan.
I september ska det bestämmas om jag ställer upp i valet - defaulten har varit att inte - har redan tänkt ut ett tal som avsked efter 8 år. Men - det har luckrats upp litet, närmare ett ja nu. Vi får se. Och kanske jag får hålla mitt tal som en mellanrapport ändå...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar