onsdag 12 januari 2022

Anne Salovaara-Kero


 Ni som känner mej vet att jag politiskt är en allätare. Röstar över partigränser om jag upplever det rätt. Kan inte ansluta mej till nåt parti - har mina sympatier i flera. Dock röstar jag oftast på SFP.
Så gör jag också i välfärdsområdesvalet. Som minsann inte är det lättaste att rösta i.
Ett superviktigt val - det som bestäms av det fullmäktige som vi ska tillsätta kommer att beröra oss alla - över partigränserna, språkgränser, kön, åldrar. Så därför - rösta!
Ett knepigt val på det sättet att vi ska rösta på kandidater från hela Österbottens välfärdsområde. Det betyder att det finns många som vi inte känner namnet på - och än mindre vad de går för. 
Det betyder också att om de flesta röstar på dem de känner i sin egen omgivning är det risk att rösterna blir så spridda att ingen kommer in. Det är klart - kandidaterna säjer att de jobbar för hela välfärdsområdet och det tror jag också att de försöker göra. Men det finns garanterat frågor där lokalkännedom är en viktig sak.
Lång inledning som leder till kärnan i det här - jag tycker att vi inför det här valet borde mobilisera - helt enkelt junta. För att olika delar av distriktet ska vara representerade.
Jag är ju inte rädd för att min stad Vasa inte skulle vara representerad men ändå vill jag göra nåt jag inte brukar göra - slå ett slag för min favoritkandidat. Som är en av många fina på SFP:s lista. 

Anne Salovaara-Kero kommer att få min röst. hon har insyn i social- och hälsovård både privat och i tjänsten, hon sitter i fullmäktige i Vasa. Men fram för allt uppfattar jag att hon har en egenskap som jag stort uppskattar hos människor som sitter i beslutfattarställning. Hon är ingen teflonperson som tar emot ett ärende och sedan struntar i det. Tvärtom - det ogjorda är som en sten i skon tills det har retts ut - så långt det går. Hon är seg - kallar sej själv uthållig.
Jag får kontakt med henne om det är nåt jag vill framföra.
En sån person vill jag gärna ha med i fullmäktige. Därför skriver jag 304 på valsedeln. Om du tycker som jag - gör detsamma. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar