tisdag 18 december 2018

Klämdagar

Egentligen har jag inte riktigt koll på vad klämdagar betyder. Fackföreningar, avtal. ledig tid  är ord som kommerför mej.
Hur som helst så känner jag att den här veckan består av klämdagar. Det enda som är inskrivet i kalendern är polisbesök på måndag och skolans julfest på fredag. Och hittills har det hållit. Inga nya bokningar.
Betyder inte att jag ligger på latsidan eller är utan att göra - långt ifrån.
Det ska bakas (check), städas, handlas, packas julklappar (minimalt), skickas julhälsningar. Och så finns det en stor hop kläder att mangla/stryka.Tex.
Det som är så vansinnigt skönt är det att jag själv bestämmer när jag gör vad. Och får ta pauser.
Och hyacinterna doftar och Jouluradio soi.
Hoppas nån annan också får en så här lugn förjultid. Klämdagar.
Sen är det ju nog så att den här tiden före är den bästa tiden. Oberoende om man stökar eller får sätta sej ner och bara ta in stämningarna.
Det finns så mycket som hör till mina fördagar. Gå långsamt på stan utan att behöva nåt, bada myskdoftande julbad i stearinljussken, se svartvita urgamla "Tomten", spela julsånger på tramporgeln, smaka på julmat och -dryck och njuta av att mänskorna blir så sociala inför julen. Och faktiskt - ofta - att gå på loppis som en motvikt till den allmänna hysterin. Kommer nog att fylla mina klämdagar med meningsfulla sköna aktiviteter. Som kommer att efteråt vara vackra pärlor på minnets pärlband.

Pepparnötter i Julask




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar