tisdag 26 januari 2016

Pensionärsmakt

Av förekommen anledning tänker jag mer på pensionärernas situation nu än för ett år sedan. Vissa grupper - läs: de med de lägsta pensionerna, de sjuka - har drabbats av nedskärningar. Själv har jag gått fri vad jag kan förstå.
Så personligen tycker jag bara att det är konstigt med den tuffa beskattningen av pensioner.
Och - vad hindrar att det bestäms att beskattningen ska bli ännu tuffare, tom mycket tuffare? Och vad hindrar att andra nedskärningar verkställs? Vad har pensionärerna att sätta emot? Vi kan inte strejka vi, nej.
Vi är många och vi blir fler. Vi är klara i knoppen många av oss och har också vana att ställa oss på barrikaderna. Men finns det barrikader att ställa sej på? Kan en enskild pensionär påverka? Kan en pensionärsförening påverka? Tyvärr tror jag inte det.
Den enda möjligheten att påverka som jag ser det är att ha rikspolitiker som för pensionärernas talan. Pensionärsparti? Nej det kan jag inte tro på - jag som inte ens tror på ett parti på religiös grund. Nej, pensionärer och pensionärsvänner uppställda i och invalda i riksdagen. Många, kloka. Men var hitta den pensionär som vill krydda sin vardag med att jobba hårt för det allmänna? Yngre kandidater som förstår sitt eget bästa och redan under arbetslivet talar för pensionärerna?
Jag hoppas att nån med större insikt och erfarenhet ska komma med kloka kommentarer till det här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar