lördag 7 september 2013

Brun mat

Läste nånstans nån som sa att det blir skönt när det blir höst och man börjar äta brun mat igen. Förstår och håller med till 100 procent. När de bleka (ljuvliga) potatisarna med nån lätt gräslöksväta/smör och de rökta fiskarna får ge vika för de mustiga köttgrytorna och de härliga såserna till brunt kött. När tillbehören också ändras - inlagd gurka och geléer. Och när tom jag börjar tänka på efterrätt. Maten blir tyngre men den smakar så rejält husmanskostigt och gott. För att leva upp till detta med höst - vi har ju dock september trots värmeböljan har jag haft ett stort köttstycke i gryta mest hela dagen. Och den skall bli en delikat måltid.nu. Jag blev aldrig riktigt klok på vad B menade när han talade om karamat men jag tror att han menade brun mat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar