tisdag 2 november 2021

Från stress till harmoni


 Kände stress igår morse. Eller ren på natten. Tyckte jag hade en vecka med för många bokningar framför mej. Och det betyder ju inte många med mått från förr. Sådär såg det ut när jag jobbade också - jobb plus många bokningar. Men av olika orsaker är det inte så jag ska ha det nu. Jag känner numera igen min stress och vet också hur jag ska lindra den. Det behövs ofta väldigt litet för att stress ska bli harmoni.
Den här veckan betydde det att jag tog bort en föreläsning (den del som är minst viktig för mej i en serie) och vips blev dagen helt min.
Nu kan jag efter morgonprommis och gympa göra mera sköna saker. Jag kan lägga en lugn julmusikvideo med en flamnmende eld i tv-n, jag kan sitta och sticka framför min tv-brasa, jag kan laga mat ordentligt (troligen också den första risgrynsgröten för säsongen), jag kan ha persedelvård som tar tid. Jag kan ta bilen och fara norrom stan - eller låta bli och mysa i mjukiskläder hela dagen. Jag kan städa i nåt hörn. Jag kan se film - tom mitt på dagen om jag vill.
Lyckliga pensionär och lyckliga jag som förstod att ta bort min föreläsning!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar