lördag 24 augusti 2019

Ännu ett uppdrag

Jag kvinkar och kvider ibland över att jag är fullbokad. Över att jag inte får egen tid i min normalvecka. För det kommer ju in sånt också som jag inte har planerat själv.
Så när lockropen ljöd härom dagen försökte jag värja mej. Inte ett frivilliguppdrag till!
Men hur det nu var så kunde jag inte motstå - det kändes nästan som ett kall. Och nu är jag anmäld till utbildning (på finska - den svenska kvällen var jag upptagen).
Och vad är då det? Jo, frivillig på sjukhuset kan vi väl kalla det. Olka heter det.
En sak som jag alltid varmt har pläderat för. Eventuellt finns det redan grönvästade Olkor på plats. Men nu ska det alltså utbildas. Och lämplighetintervjuas.
Jag föreställer mej att vi som står i aulan ska hjälpa folk att hitta rätt, kanske sitta tillsammans med patienter och vänta, kanske i några fall vara erfarenhetscoachar. Dvs göra sjukhusbesöket så bra som möjligt för de behövande.
Det är ju inte alla som har en vän eller anhörig som kan vara med. Så som jag kunde när B var sjuk. Och när min mamma var sjuk.
Tror också att jag skulle klara av jobbet - jag är tvåspråkig och social. Vi får hoppas att jag hittar i det stora huset - mitt lokalsinne är inte av denna världen - hi.
Nåväl - anmäld till kurs i början av september - sen blir det ju inte så mycket mer på ett tag eftersom fotoperationen kommer i vägen.
Ett fantastiskt projekt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar