lördag 20 december 2014

Skoljulfest

Trots att jag jobbar på som vanligt kommer det ibland för mej - sista gången jag är med om det här. Så idag. Skoljulfest och start på jullovet. Nästa år är jag inte anställd studiehandledare mera om det går som planerat. Men vet ni vad - det betyder inte att jag inte får gå på julfest. Min skola har nämligen den trevliga traditionen att bjuda in pensionärer på fester. Men jullov kommer jag inte att få. För att få det måste man gå i skola/jobba i skola. Det sa Pippi och så är det.
Men till dagens fest. Som följde det klassiska mönstret. Redan när vi samlades på skolan runt kaffebordet kändes det litet mera magiskt än vanligt. Skolan var sej lik men det var väl den festklädda skaran av lärare som gjorde det. Vi bjöd på magin. Sedan bussfärd till kyrkan. Solf kyrka med kyrkoherde Ami var det denna gång. Och fina prestationer av studerande. Hem till skolan där gröten väntade och efter det var det dags för abiturienternas julfestprogram i kulturhuset - allt enligt gammalt fint mönster. Turer runt byarna ( i år på jakt efter vår testperson i datasystemet, Tusse Testelev), rektor som läser ur Pettson och Findus, sketcher från skolans underbara värld (och där kunde vi konstatera att abina nog minsann har koll hur vi lärare beter oss), inoljade killar i kalsonger som delar ut gåvor, sång och dans. Och en litet nostalgisk sång som avslutning. Fina abina! Efter kramar och en önskan om god jul var det slut på festen. Underbart och underbart att det känns helt naturligt att tänka att jag nästa år har en annan roll på festen. Troligen lika magiskt då - ska se till att jag tar in hela dagens program.
Hur uppskattat vårt julfestprogram är visar det faktum att Korsholmssalen var fullsatt igår kväll när programmet visades för föräldrar och vänner och att en stor mängd äldre studerande var med idag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar