Mina samlade Pirkka-knep (kopierade från Pirkka-tidningen)
"Huomaatko harmiksesi, että joulun leivonnaisiin puoliksi käytetty fariinisokeripussi on ehtinyt kovettua seuraavaan käyttökertaan mennessä? Ei hätää, laita kovettunut sokeri ja paahtoleipäpala ilmatiiviiseen rasiaan. Yön jälkeen sokeri on pehmeää!"

"Taikina pitäisi kohottaa vedottomassa ja lämpimässä paikassa. Laita taikinakulho mikroon ja liina päälle. Ei tietenkään mikroa käyntiin, mutta pieni ja vedoton tila kohottaa taikinan huippu nopeasti! Säästää aikaa ja onnistuu vaikkei vesi olisikaan ollut juuri ideaali lämpöistä hiivalle"

"Varsinkin talvella vaatteet sähköistyy. Olen useamman juhlijan pelastanut kiusallisesta tilanteesta, kun juhlamekko tai arkisempi hame kietoutuu kiusallisesti reisiin. Noin kahden nuppineulan pään kokoinen hiustenhoitoainepisara hangataan käsiin ja sivellään sukan pintaan. Sähköisyys poistuu välittömästi! Toimii varmasti! Tätä niksiä ei ole tunnettu.""Jos et halua itkuisia ja kirveleviä silmiä sipuleita kuoriessa ja pilkkoessa, pidä suu auki koko toimenpiteen ajan. Auttaa!!!"
"Autoa vahatessa kiillottaminen voi olla hyvinkin työlästä. Sukkahousut soveltuvat tähän käyttötarkoitukseen mainiosti ja työ keventyy samalla. Lopputulos on huikaisevan kiiltävä auto."

WC-pytyn saat puhtaaksi ilman kemikaaleja: yksi osa etikkaa, yksi osa merisuolaa ja 3 osaa vettä. Laita suihkepulloon, ravistele kunnolla sekaisin ja suihkuta, anna vaikuttaa hetki. Harjaa pytty ja huuhtele. Puhdasta tuli. Samalla seoksella kiillotat hapettumat myös hopeakoruista ja -esineistä, mutta huuhtele hyvin ja kuivaa nopeasti ja huolella.

"Kuihvahtanut veri ei meinaa millään lähteä vaatteestä irti. Ota pala saippu2veritahraa palasaippualla. Kyllä lähtee. "

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar