söndag 17 oktober 2021

Sarjassamme...


 Det börjar bli nästan "Vargen kommer" över mitt lägenhetssökande.
Ska alltså idag igen och se på en. En omoraliskt stor för en person. Samma dag som vi uppmärksammar de bostadslösa - också i Vasa.
Lägenheten är en fyrarummare på 99,5 kvadrat och när jag tänker igenom rummen kommer jag minsann att fylla dem. Kök, vardagsrum, bibliotek, sovrum och pysselrum (hemvårdsrum).
Skulle det har varit förr i världen skulle jag hyra ut ett rum åt nån studerande - lämpligt rum med egen toa finns. Men ingen studerande vill bo så idag. Jag ville ju inte ens 1971 då jag började studera. Bodde hos Hilma-täti - rum med egen balkong - bara tills jag hittade nytt boende. Etta delad med annan studerande. Och inte skulle jag heller vilja ha nån studerande i hemmet.
Men om det skulle bli den här kunde den mycket väl fungera som gemenskapsboende nångång. Det som jag tidigare har filosoferat över - seniorer som bor som studerande, delad lägenhet.
Hur som helst är den här lägenheten det närmaste min dröm men kan komma - den feges egnahemshus nästan på torget. Låter bra på pappret - på eftermiddagen ska verkligheten kollas. Spännande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar