fredag 12 juli 2019

Utrensning

Ett konstverk i parken."Regnbågshög"?
Litet otippat program igårkväll. Följde lockropen från Ostrobotnia Australis och drog ut för att rensa ut invasiver i en park i vardande. Växten var jättebalsamin och parken ska heta/heter Tamroparken. Nära Minimani finns den.
Hur olyckligt det är så har växten fått rotfäste i fyllnadsjorden - antingen kommit med i jorden eller spridits från grannmarkerna (eller båda).
Hur som helst hade vi ett jätterstort område där de tskulle rensas. De växte en och en, i flock, i häckar. Separata, inne i annan växtlighet. Lätta att dra upp men man fick bara känslan att det aldrig tar slut. Vi var ca 10 personer i olika åldrar som höll på i flera timmar.
God stämning och en känsla av att man gör nytta. Gillar talkoarbete. Och det är staden som står bakom, betalar en summa till OA för jobbet.
Det lär finnas många ställen och många typer av naturtalkojobb som behövs - så kolla med stan - ni som styr i föreningar. Så bra sätt att se att man kan jobba och se resultat. Och få en hacka till föreningen.
Den rygg som just höll på att hämta sej från jordkärrandet på kollo fick en ny stel period. Men det ska väl lösa sej. Och inga fästingar hittade jag på mej.
Inte blev vi klara men bilden visar att det var ganka många plantor som inte kommer att sprida frön och tentakler mer. Nästa gång jag går i parken kommer jag säkert att kolla och kanske börja dra upp. "Man har ansvar för den man har gjort tam."

Hög med jättebalsamin och bakom kollegan talkoarbetaren





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar