torsdag 10 januari 2019

Bokberg

Nyblivna pensionärer tycks ha ett behov av att rensa hemmet. Så också ett par nära mej som en av sina första dagar gick lös på bokhyllorna. Med en beslutsamhet som jag aldrig lyckas uppbringa. Resultatet blev en massa böcker som skulle bort. vart? Avfallsstationen mest logiskt för vem som helst eftersom "ingen" vill ha böcker idag.
Sånt klarar jag ju inte av att höra, förstås. Alla böcker kom följaktligen till mej. Jag som inte kan kasta böcker var ju tvungen att ta emot hela högen. Utom Bra böckers lexikon och läkarlexikon. Täcks väl inte bjuda ut dem - fast jag lyckades med läkarlexikonserien ifjol.
Vad göra?
Nå först lägger jag upp i mitt eget Fb-flöde. Det gick bra igår - blev tom kö. Men så var det en fin folksagoserie. Idag försöker jag med storböcker om natur.
Följande steg blir Roskalava på Fb.
Och det sista blir att så småningom smyga in böcker i bibbans byteshylla. Och kanske bjuda ut sommarlektyr på kollo. Loppisar tar inte emot.
Själv har jag hittills bara lagt undan två böcker åt mej själv - Folksagoboken om oknytt och den häftiga gamla läkarboken Kvinnor se upp. Och vissa romaner ska jag läsa innan de troligen går vidare.
Tänk att bokberget har blivit ett problem! Inte länge sen man i ett normalhem hade en Bibel. Punkt.
Nu ska jag leverera en bok på min förmiddagspromenad.
Om du läsare behöver böcker - vänd dej i förtroende till mej.
En del av bokberget



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar