måndag 1 oktober 2018

Elisa - DNA - en strid på kniven

Förr var det Vasa telefon. Sen var det Vasa läns telefon. Sen var det Anvia. Och det här var en lång tid både när det gällde tv och bredband.
Sen kom mobila bredband. Och Anvia skötte tv-sidan.
Sen kom Elisa och övertog Anvia. Och det fungerade i princip som förr.
Bredbanden började vi sköta litet olika beroende på vad vi var ute efter och var vi bodde. Beroende på hur breda band vi ville ha/var beredda att betala för/kunde få.
Och Elisa skötte tv-sidan.
Plötsligt började det dyka upp röda "stand" utanför vissa höghus i stan (jag talar nu Vasa). Texten berättade om att DNA hade dragit "husbredband" till det aktuelle huset. Väckte förstås nyfikenhet.
Satte mej inte in i det hela men har förstått att DNA bjöd ut kabeltv till nånting på 4 e och att man fick ett 10M bredband och ett modem på köpet. Avgiften gäller alltså grundpaketet per månad per lägenhet. Och alltså - konkurrent på kabeltv.
Vi betalar nu för kabeltv  över 6 e per månad och lägenhet.
Vår disponentbyrå uppvakatdes av Elisa som bjöd ut ett paket för 4 och litet mindre än DNA med 10 M bredband men utan modem. Vi fick en offert på det.
Men sen hörde vi plötsligt om ett bolag som av Elisa fått ett erbjudande om enbart kabeltv för 1 e per månad och lägenhet.
Från mer än 6 e till 1 e. Då blir man ju misstänksam. Och varför berättades det inte om detta på vår disponentbyrå. För det är så att vi också kan få det.
Jag har vänt varenda sten för att hitta haken i det hela. Men inte lyckats - annat än att vi binder oss för en viss tid. Väntar ännu på att få se offerten svart på vitt.
Är det nu bara så att de måste sälja till "underpris" för att klara av den nya situationen - konkurrens på kabeltv-sidan?
Erfarenheter - kunskap - någon?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar