torsdag 19 juli 2018

To be or not to be

Har träffat så många inbitna kolloiter att jag började tvivla på om jag kommer att passa in. De här som berättar att de kommer i april och bor på kollo långt in på hösten. De har som bara sovit ett par tre nätter i sitt stadshem under hela sommaren. Jag försökte förklara för ett par damer att det händer så mycket trevligt i stan på sommaren - saker som jag inte vill vara utan. De svarade med stor pondus att sånt har de helt lämnat bort.
Därför var det så befriande då jag diskuterade med min granne/simkompis härom kvällen. Hon berättade att hon aldrig sover på kollo. Hon kör mellan och far hem till stan till egen säng och egen dusch och egen papperstidning. Ett helt annat sätt att ta kollolivet.
Klart att jag vet att jag får bete mej som jag vill. Men det var ändå skönt att höra att det finns en annan ytterligthet än de ständigtboende.
Själv tror jag att jag blir en sån som sover ett par nätter i stöten. Känns lämpligt nu. Jag vill övernatta. Så skönt att uppleva sena kvällar och tidiga morgnar. Och sedan -förhoppningsvis - när det finns en trädgård njuta av det man pysslat med - nån sommar när det inte är så hett. Just nu har det mest handlat om att bo in sej och packa upp. Inte illa det heller.
Men att jag skulle stänga av stan för nån längre tid - helt befängd tanke. I stan har jag utvecklat ljuvliga sommarrutiner. I stan träffar jag folk (fast jag ju inser att jag kommer att ha mycket kontakter till kollofolket också). Och framför allt - i stan har jag mitt hem.
Och dessutom - konstigt - känner jag mej ensam på ett annat sätt på kollo än i stan. Det har väl att göra med att mitt sommarstugeliv har varit tvåsamt. Känns nästan perverst att grilla åt en person , att inte ha nån att planera det nya med. I stan är det helt naturligt att vara ensam.
Måste ju nog erkänna att jag igen (precis som med Sundom och B:s villa) upplever en konflikt i att dela mej mellan två ställen. Varför ska jag fara hemifrån när jag njuter så hemma? Varför ska jag dela upp min tid och mina saker på två ställen? Känns inte så illa med kollo men litet av de känslorna finns. Får se hur det utvecklas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar