torsdag 8 februari 2018

Fatta beslut

2018 på hösten är det församlingsval. Snart borde jag fatta beslut om huruvida jag ställer upp. Detta med tanke på valnämnd och det där med jäv.
Jag är med som förtroendevald nu. Första gången. I församlingsrådet och i diakonikommittén. Och jag måste säja att jag trivs med det. En öppen diskussionsmiljö har jag fått uppleva och att jag har fått vara med om att fatta beslut i väsentliga frågor.
Har stuckit ut hakan ibland. Fått uppleva debatt. Men också där upplevt att det har varit sakligt.
Det som gör att jag ibland har tvekat en aning med tanke på att kandidera för en ny period är min tid. Jag hinner gott och väl med rådet och diakonin - men det har en tendens att bli en massa arbetsgrupper och annat som kommer till. Plus att man kanske förväntas vara med i frivilligarbete med stor iver när man är förtroendevald. Inga problem att tacka nej men för mej är det ju alltid ett visst problem att säja nej.
Men - det positiva överväger absolut och jag har nog inte gjort mitt klart ännu i min församling. Det lutar mot att jag kandiderar men ska fundera ett tag ännu. Sen - i så fall - skulle det ju gälla att bli invald också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar