torsdag 13 juli 2017

Varför rensa?

Det är trevligt att rensa i trädgårdslandet. Litet meditativt tycker jag (bara det blåser så myggen hålls borta). Idag mediterade jag bla om nyttan av att rensa. Jag undrar nog om det inte mest är en estetisk grej att dra upp vatunarv (säjer inte samma sak om det handlar om ranunkler och nässslor och andra kraftiga otyg). De många narvplantor jag drog upp kan ju inte skada min dill, sallad och persilja när de nu väl har tagit sej. Små rötter. Kan tänka mej att de tom gör nytta fuktiga somrar och täcker den jord som annars skulle bli torr och hård. Idag for jag runt med en kraftsa samtidigt och det må ju vara nyttigt - att luckra. Men annars - det var en estetisk fråga mest tror jag - och det var ju inte illa.
Tänkte också andra tankar.
Note to self - inte potatis i kyrkparken mera - den höga blasten skuggar både det ena och det andra. Noterade att min midsommarros - Finlands vita ros - äntligen håller på att ta sej. Litet gödsel eller gräsklipp ska den få för att vara ännu finare nästa år.  Och - borde försöka få tag i en libsticka - den gamla har tatt slut.
Ja - i förlängningen - hur ska en trädgårdsägare kunna ge upp sin trädgård? Planeringen för följande år och resten av livet är ju i full gång. Befängda tanke att sälja stället! Tanke tänkt idag när allt var så fint och tom huset var gästvänligt och varmt.
Och när man kommer hem med sin skördekorg med alla buketterna inför helgen och fräscha grönsaker och - inte att förglömma - jordgubbar, då är tanken på att ge upp det hela helt befängd. Man får väl vänta och se.

Skördekorg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar