måndag 10 juli 2017

Du är bra!

Yle har en tid nu efterlyst berättelser om lärare. Namngivna lärare. Berättelser skrivna av före detta elever (studerande säjer vi idag på litet högre stadier). Elever som vill berätta om hur en lärare har påverkat deras liv med att vara - just det, en bra lärare, med allt vad det innebär.
Jag kan tänka mej att nån har kritiserat det - också. Vaddå lärare, varför inte andra yrkesgrupper. Säkert, alla behöver sån här uppmärksamhet. Men jag hejar ändå på det. Lärare är något som alla har haft och har en relation till, en lärare är någon vi känner vid namn, en lärare är någon som man hälsar på också efter avslutad skolgång.
Läste igenom listan igår och blev så glad då jag såg så många kända namn. Yrkesaktiva, pensionerade, tom nån som är avliden. Olika skolstadier, olika delar av vårt land.
Säjer grattis, mina lärarvänner! För det vet vi alla att det här handlar om lärare som varit hängivna, lärare som har bjudit på mer än det den egna utbildningen gav, lärare med ett stort och varmt hjärta och som sett eleverna. Och grattis elever (inkluderar mej själv) som har fått ha fina lärare.
Och förstås - det finns massor med lärare som skulle rymmas in i sammanhanget - ingen har bara "Håxat" skriva.
Heja skolan, du stora administrativa koloss. Som inom dej hyser så många goda människorelationer och så mycken både kunskap och klokskap..
Här kan du läsa om lärare som elever kommer ihåg och har skrivit om.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar