måndag 9 januari 2017

Bränd

Märker att de få pälsängrar jag sett i mitt hushåll finns i mina tankar. Tänker ut nya metoder att gardera mej ifall det skulle finnas nån kvar. De syns ju inte när de är små.
En metod nu har varit frysbehandling av yllekläder. På balkongen under de kalla dagarna. Och efter det blev det värmebehandling i bastun. De fick ta plats efter mig själv. Och mera rödcederolja köptes - nu ska det skapas mera "doftpaket".
Och dessutom - städa, städa med stor frenesi. Dammsuga skrymslen i centralgarderoben, tvätta med tallsåpa som de lär tycka illa om. Gallra ut i den tätt packade garderoben. Vädra och kolla kläderna.
Inte köpa kläder på loppis. Åtminstone inte utan att ge dem värme-/köldbehandling  Jag har inte köpt många plagg men man vet aldrig. Vad är kissa- och koiratalous mot änger-talous!
Funderar på att köpa en dammsugare utan påse - med en behållare som kan tömmas efter varje sug. Försöker ordna fria golvytor - men inte så lätt när man bor trångt och har mycket saker.
Och köper jag ny säng och soffa nån gång ska det gå att komma under dem med dammsugaren. Så är det icke nu och det är jättejobbigt att flytta på dem.
Det kanske låter nojigt det här och är kanske överdrivet men har man sett en pälsänger kräla på golvet och sett hål i ett ylleplagg så har man. Och då reagerar man.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar