söndag 20 november 2016

Kvinnan i drivan

Den var en kväll under julhelgen för typ 15 år sedan. Isande kallt. Jag hade varit och sett till bortresta vännernas katter - av nån anledning med bil. Isande kallt. Kör hem genom smågatorna och ser plötsligt nåt i en snödriva. En kvinna står på knä i drivan. Lätt klädd. Har ett minne av högklackade sandaler. stannar och talar med henne.
Hon berättade att hon blivit utslängd av sin karl föregående dag (?). Ville hem nu. Berättade att hon bodde på Vasklot nära Waskia. Där bor väl ingen? Jo hon bor. Trodde hon yrade men körde dit hon ville och där fanns ett stort gammalt trähus. Där bodde hon. Vågar hon fara hem? Vi kan kolla om mannen är hemma. Han var inte hemma så hon gick in i huset. Hoppas allt gick väl.
Kommer så väl ihåg händelsen nu länge efter. Har många gånger tänkt på vad som kan ha hänt. Fylleslag? Kanske värre än vanligt i nån sorts jullängtan? Gräl? Kvinnan ut - kanske sökt upp nån bekant och var på väg hem när jag hittade henne? Om jag inte hade hittat? Kvällen var iskall.
Kom att tänka på julen och också mera måttligt supande. Man måste ju få tillåta sej att fira. Javisst - så länge det inte gör att någon känner sej obekväm. Speciellt inte barn som snabbt registrerar om nån vuxen beter sej konstigt. Det ska vi tänka på vi vuxna - att vara vuxna också när det gäller hantering av alkohol.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar