fredag 12 augusti 2016

Ta modell

Jag var på Carl och Carolina igår under Konstens natt. Åldringshemmet som har renoverats och byggts till. Har inte varit inne i huset efter det. Nu var det konstnattaktiviteter där. Fotoutställnning, lotterier och säkert annat också. Och framför allt var det massor med folk där. Folk som på samtidigt fick träffa de som bor på Hemmet.
Och då slog det mej att det ju är så här vi ska ha det på åldringshem. De ska öppnas för aktiviteter som gör att människor utanför kommer in och på ett naturligt sätt umgås med de äldre. Inte bara för att uppträda med sång och musik utan för att komma på en konstutställning, ett symöte, en föreläsning. Sådana tider när de boende är i rörelse i sitt hem. Komma för att råkas på samma sätt som förr. Helt spontant för att vi råkar ha ett ärende till stället.
Jag vet att det finns en del - men jag tror att det mesta är för anhöriga. Eller som på det Hem där vi ibland har körövning - på kvällstid. Ja har aldrig sett en boende där.
Jag vet att Fylgia har basarer och säkert också annat som lockar folk utifrån.
Men det finns säkert mera som kan göras. Fina utrymmen som kan delas. Möten, kurser, jumpa, eftisverksamhet för barn. För att nämna några exempel. Huvudsaken att det rör sej folk utifrån i huset.
Såna tankar fick jag efter att ha träffat bekanta som bor på det vackra hemmet Carl och Carolina.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar