torsdag 21 juli 2016

Tom Jones

Tänk att en världsstjärna ska uppträda på fotbollsplanen i Sandviken! Ja den heter väl nåt annat nu. Den är ju uppfixad.
Stjärnan är ingen mindre än Tom Jones och han uppträder på lördag kväll tillsammans med nån Carola och några till. Men Tom Jones alltså! Som dessutom var min idol under de år då en gång idol blev alltid idol. Sånt händer ju inte mera.
Det var säkert slutet på 60-talet. Och låtar som "It´s not unusual", "I´ll never fall in love again", "Green, green grass  of home", "Delilah", "Only a fool breaks his own heart" var hot. Spelades på radion - hade inga andra spelverk. Jag skrev texterna, sjöng, lyssnade och njöt.
Minns en episod från en sommar. En väninnas familj hade sommarstuga vid Karperöfjärdens strand. Det var dans på Carpella på andra sidan fjärden och vi kunde ta oss roende till dansen. Det var häftigt i en ålder när man gjorde allt för att vara häftig. På natten när vi kom hem till vår bastukammare bestämde vi att inte sova alls utan att lyssna på Tom Jones hela natten. Och så gjorde vi. Troligen hade vi en skivspelare och en LP-skiva med oss. Häftigt!
Och nej - jag ska inte gå på konserten med över 6000 andra. Men frågan är om jag inte tassar ner mot Sandviken för att få höra nån känd låt. "Why, why, why, Delilah...."



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar