onsdag 8 juni 2016

Roskalava

Vad jag gillar Fb-gruppen Roskalava! Gruppen där man bara får de bort saker - inte ta betalt, inte önska nåt i utbyte. Och om man som jag är en samlare av rang blir det ju lätt så att det finns behov av upprensning. När släktens gamla blomkrukor och balkonglådor fyller källare och vind - bara för att nämna ett par exempel.
Det har varit en diskussion på sidan nu just - om hur man ska ställa sej till att folk tar emot saker gratis och sen direkt säljer dem vidare. Jag är själv litet tudelad. Kan ju på ett sätt tycka att det är vars och ens ensak vad den gör med sina nyförvärv. Men samtidigt tycker jag inte om att några hastigt suger åt sej det mesta som kommer upp i flödet. Spridning!
Och sen en helt privat grej. Jag har gillat att se mottagarnas glädje - att höra vad mina saker ska användas till. Blomkrukorna - med patina - skulle till ett växthus och balkonglådorna kom precis i rätt tid - plantorna behövde bättre plats. För att inte tala om trimmern som jag inte brukar få igång. Gossen som kom efter den skulle ha den till sin far och han trodde nog det fanns hopp.
Och sen kan jag bara säja att jag är överraskad över hur fina saker folk ger bort. Tänk om det här skulle ha funnits när man som ung saknade det mesta. Och tänk att det nu finns när man som äldre har för mycket av det mesta!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar