söndag 17 april 2016

Sortering

Som ni säkert vet gillar jag att sortera avfall och är mycket nöjd med utvecklingen på sorteringsfronten. Tex bioavfallskärlet - ett av de nyare - är toppen.
Men på nåt sätt kan jag sakna grovsopkärlet. Jag vet att det som var grovsopa numera är brännbart.I de flesta fall. Men vissa gånger funderar man. Ficklampor - en mest metall och en mest plast. Vad är det? En cykelpump med trähandtag. Vad är det? Kanske följa det som väninnan hört. Sortera efter det som det finns mest av. Men tvekar - och tar ficklamporna till torpet och låter cykelpumpen hänga kvar i väntan på beslut. Så typiska grovsopor.
Och sen hittar jag inte allt jag behöver i sorteringsguiden. Tex mitt tallris från balkongen - vill man ha det i brännbart eller komposterbart? Frågade men fick inte nåt svar. Frågat förr men glömt vad jag fick för svar.
Annars är det toppen med sopsorteringen i Vasatrakten nu just och löftet om plaståtervinning gör ju mej snarast euforisk. Men kom snart  plastinsamlingskärl - det börjar bli fullt med returplast i bastun.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar