lördag 28 november 2015

Bättre förr

Det är julöppning i Vasa ikväll. Dvs det som stan definierar som julöppning. Ren tidigare har affärerna öppnat - alla julprydnader på plats. Och stadens gran och torgillumination har varit tända ett tag. Vad är då julöppningen? Program - nån Fb-kompis hade hört nån sjunga Pylly vasten pyllyä pumpum. Det jag hörde var väldans skränig musik. Och det som kallas julmarknad är bara det gamla krafset - lakrits i olika färger och klädertrettonpådussinet. Och nu kl 17 ska det bli fyrverkeri. I regn - men det rår ju ingen på. Och landets största granbock.
Jag vill mena att det var bättre förr. Tidigare i november - affärerna och stan i takt.Torget var nån typ av mystorg med hantverk och ljuslyktor. Och belysningen tändes i samband med fyrverkeriet. Och så var det alltid snö! Det var alltså bättre förr! Nimimerkki Knärrfia1 kommentar:

  1. Synd att den riktiga julstämningen inte riktigt finns med när det blir allt för kommersiellt. Jag skippade julöppningen i Vasa igår och gick på julmarknad i Nykarleby istället. Där var det desto mysigare, juligare och finare. <3 Små orter kanske är bättre på att få till stämningen?

    SvaraRadera