torsdag 24 september 2015

Utanför?

På stavgång med Folkhälsangänget. Men ensamgående idag - inga snabbgångare var på plats. Vid trafikljusen på väg över Brändö bro. Bil efter bil. Människor på väg. Människor som troligen har bråttom. Människor som troligen jobbar. Och så jag. Som får välja precis hur länge och var jag går. Och i vilken takt. Som får välja de vackra höstdoftande vägarna genom park och skog.
Blir jag utanför? Gör ingen nytta för samhället? Missar nånting i det att vara del av?
Jag tror faktiskt inte det. Jag är delaktig i det som finns i samhället - jag ger (frivilligarbete) och tar (service) och det sociala tycker jag att jag också är en del av. Och än en gång - allt har sin tid. Har nog älskat att vara mitt i bruset själv. Men nu när jag har en chans - och vet hur fint det är - väljer jag nog hellre stigarna och stavarna.
De tankarna förstärktes ytterligare då jag kom hem och fick min gåva inför Hälsostegen - en ny stegmätare - samt en inbjudan från skolan. En inbjudan till teaterbesök på Wasa Teater - skolföreställning. Och för att riktigt förstärka  känslan lyxade jag till måltiden litet och intog den å balkong. Pensionärsliv.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar