onsdag 22 juli 2015

Sommarns dörr

Ända sedan jag var sju år har augusti månad stängt sommarns dörr (eller åtminstone sommarlovets dörr). Undantaget var mitt alterneringsledighetsår. Man har med skräckblandad förtjusning - om man har anlag för dramatik - redan i slutet på juli börjat se den där dörren i fjärran. För fast man har gillat både skola, studier och jobb så är det ju nog en viss begränsning av sommarens frihet när det hela drar igång. En begränsning som man kanske själv i viss utsträckning skapade. För nog finns det både frihet och sommar kvar efter jobbstarten. När jag blev deltidare upplevde jag nog att sommarns dörr stod på glänt efter skolstarten. Och det kände så gott. Hösten är min årstid nummer 1. Det blir anständigt mörkt på kvällar och nätter, det kanske ännu är varmt, skörden mognar - och ja, så kommer det aktiva livet igång. Och det har då inkluderat jobbet - i lämpliga portioner. Fint.
Och nu då? Nu står sommarns dörr vidöppen. Så öppen att man kan se ända in i hösten och förbi den in i det vintervita. Bländande? Kanske men samtidigt en så underbar känsla av frihet att man vill skrika högt. Men fortfarande - första gången sen jag var sju år (undantag - alterneringsåret) - som jag inte får ett schema i hand.
Hoppas jag ska kunna njuta av att sommarns dörr inte stängs och ta vara på den nyvunna friheten. Det känns så nu. Vi får återkomma till det här.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar