fredag 17 april 2015

Vilka kringeffekter!

Var på musikal igår. På "Natten är ännu ung" - baserad på Lars Sunds roman (som utkom i nyutgåva i år). Hade förberett mej genom att läsa boken på nytt.
Och när jag säjer att den var bra betyder det förmodligen att den var toppen. Jag gillar nämligen inte musikaler. Tycker det är ett konstlat och högljutt sätt att framföra något. Här fanns emellertid så många starka och fina inslag att jag kunde njuta. Och flera av sångerna var sådana att de helt klart fastnade. Bra betyg. Men kom nog på mej med att önska att det hade varit en vanlig textpjäs - med samma värme, styrka och humor som i musikvarianten.
Men det som jag njöt riktigt mycket av var proffsigheten. Största delen av de agerande var studerande. Också scenografin - mycket smart - var ett verk av studerande. Och så njöt jag av att sitta i den fina salen i Allegro. Dessutom gladde det mej att det hela gjordes både på finska och svenska. Och var textat på en remsa i taket (satt dock själv så jag inte egentligen såg den).
Det som jag ändå vill lyfta fram som det största här är det lyft musikalen ger lilla Jakobstad. Fullbokade föreställningar, recensioner i tidningarna, den nya Allegrosalen upplevs av folk som inte varit där förut. Plus att det är en fjäder i hatten för Novias och YA:s  konstutbildningar i småstaden. Det som belackarna inte trodde på när det begav sej.
Grattis Jeppis!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar