onsdag 8 april 2015

Rösta

Tassade in till förhandsröstningslokalen i min närhet. Igår på väg till mitt möte. Tänkte rösta. Men jag träffade bara stadens trevliga datakille som riggade upp systemet. För det var ju inte igår det började, utan först idag. Fnurr på datumuppfattningen hade jag.
Intressant att filosofera över att jag drar i dörren till förhandsröstningen en dag för tidigt. Jag som har stått på barrikaderna och talat mot röstning på förhand. Hade en insändare och jag tror tom jag fick plats i lokalradion. Hade hört nånstans hur mycket hanteringen av en förhandsröst kostar. Var så övertygande att posten i Petalax fick uppleva en person som kom för att rösta och var beredd att betala för sej. Det jag då ville åt var "onödigt" förhandsröstande - naturligtvis hejade jag på förhandsröstning för sådana som av olika orsaker inte kan rösta på valdagen.
Själv tycker jag det är högtidligt att rösta på valdagen. Flaggdagen. B och jag gjorde alltid stor sak av våra röstningsvandringar.
Det blev slut på det när vi båda började sitta i valnämnd och var fast hela valdagen. Och på den vägen är jag nu - sitter i valnämnd - och har vant mej vid att förhandsrösta.
Och gott folk - jag vet inget om kostnaderna idag - systemet har utvecklats. Så - rösta! Nu eller på valdagen. Den som inte röstar ska inte heller klaga.
Idag gör jag ett nytt försök på min vandring till fortbildningsbussen. Jag röstar på ungdomslokalen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar